Nastavljate raditi od doma? Kako odabrati idealan stolac i izbjeći bolna leđa

JYSK donosi…

Nastavljate raditi od doma? Kako odabrati idealan stolac i izbjeći bolna leđa

Svi doma imamo stolicu koja može poslužiti svrsi. One koje su već uklopljene u postojeći prostor vjerojatno već zadovoljavaju i željenu estetiku. U nedostatku prostora radni je kutak često improviziran. Sve su to razlozi zbog kojih zanemarujemo odabir kvalitetne uredske stolice. No, jedno je sjediti pola sata tijekom ručka, a drugo je dane provoditi za računalnom u nezgodnom ili neugodnom položaju. Zato je iznimno važno uložiti u pravi radni stolac na kojem će leđa i vratna kralježnica biti zahvalni.

Treba imati na umu da je funkcija radnog kutka prije svega da bude učinkovit i ugodan, ali to ne znači da u isto vrijeme ne može biti lijep i atraktivan. Kad krenete u kupovinu novog uredskog stolca razmislite o tome koliko vremena provodite radeći sjedećke, kakav oslonac za leđa želite i trebate te koliko imate prostora. Ovisno o tome za vas smo pripremili tri vrste uredskih stolica iz JYSKa. Poštenu uredsku stolicu sada možete uloviti na sniženju pa svakako razmislite o toj pametnoj investiciji jer je ona važan dio kućnog ureda.

1. Klasične uredske stolice

Uredske stolice koje svojim dizajnom prate oblik tijela svakako bi trebale biti visoko na listi prioriteta. Svima onima koji na prvo mjesto stavljaju udobnost sigurno će se svidjeti TAMDRUP stolice s visokim naslonom, podstavljenim sjedištem i naslonima za ruke. Taj je uredski stolac moguće prilagoditi po visini i izuzetno je udoban tijekom duljih razdoblja sjedenja. Sadrži funkciju nagiba tako da samo sjednite i opustite se, leđima oslonjeni na naslon, umjesto da se naslonite preko stola.

Površina stolca je od umjetne kože kako bi se lako čistio i održavao. Nešto je veći pa svakako to uzmite u obzir prilikom planiranja, a ako vas brine da se neće uklopiti u željeni prostor, razmislite o tome da preko njega prebacite ukrasni prekrivač u bojama koje odgovaraju vašem domu.

Za manje prostore idealna opcija je ASPERUP stolica s podrškom za donji dio leđa, naslonima za ruke koji se podižu, podesivom visinom i kliznim nagibnim mehanizmom. Leđni je dio napravljen od mreže pa je odlična opcija za one koji vole prozračne stolce. Zbog veličine i kliznih nogu možete ga lako skloniti nakon radnog vremena u drugu prostoriju.

Uredska stolica koju nećete htjeti sakrivati je ABILDHOLT. Zahvaljujući elegantnom dizajnu i lijepoj sivoj tkanini lako se uklapa u svaki prostor, a zbog zaobljenog oblika prigrlit će vaša leđa.

2. Moderne uredske stolice

Oni koji raspolažu ograničenim prostorom i žele da se uredska stolica vizualno stapa s postojećim uređenjem, vjerojatno će naginjati prema modernim varijantama. Jedna takva je HVIDOVRE stolica, podesiva je po visini, od furnir hrasta i metalne osnove s okretnom bazom. Važno je da se stolica može podešavati ne samo zbog visine stola nego i zbog položaja zaslona. Zaslon bi trebao biti postavljen u ravnini s pogledom jer je gledanje prema gore ili prema dolje jedan od najčešćih uzroka bolova u vratu uzrokovanih nepravilnim sjedenjem.

HVIDOVRE stolica idealna je opcija ako radite iz dnevne sobe ili iz blagovaonice jer se lako može uklopiti u već postojeće uređenje. Izvrsno će se uklopiti i u ostatak prostora uz HVIDOVRE blagovaonske stolice iste baze.

3. Gaming stolice

Gaming stolice ne moraju biti samo za gejmere. One će zbog svog ergonomskog dizajna pravilno  poduprijeti kralježnicu te će osigurati pravilno sjedenje uz monitor ili laptop tako da su odlična opcija za sve one koji dugo sijede za računalom. Jedna od opcija je udobni RANUM s LED rasvjetom koji se može podesiti po visini, a ima funkciju postupnog naginjanja za ublažavanje povratnog pritiska tijekom višesatnog sjedenja, a fotografija niže dokaz je da gejmerske stolice mogu i lijepo izgledati u prostoru.

6 JYSK SAVJETA ZA PRAVILNO SJEDENJE